© Trouwen in het Oosten 2019                                                                               info@trouweninhetoosten.nl
De digitale bruidsbeurs van het Oosten
Trouwen in het Oosten

Trouwlocatie...

De ruimte -        Hoe ziet de trouwlocatie eruit? Past het bij jouw stijl en trouwkleuren? Of gaat er nog wat geld zitten in bloemen en decoraties om de          trouwlocatie mooi aan te kleden? -        Is er een limiet aan decoraties die je mag aanbrengen? Zijn bijvoorbeeld kaarsen toegestaan? -        Zijn er ruimtes waar geen hapjes en drankjes genuttigd mogen worden? -        Is er ruimte om te dansen en eventueel voor een band? -        Is er ruimte voor de bruid en bruidegom om zich om te kleden en eventueel even terug te trekken?   Catering -        Heeft de trouwlocatie een in-house cateraar en vind je dit een goede cateraar? Hoewel deze makkelijker en vaak goedkoper is, is het          eten niet altijd even mooi als de locatie. Zorg ervoor dat je het eten dus van tevoren proeft. En als je zelf een cateraar wil regelen is          er dan een beperkt aantal waar je uit kan kiezen of heb je de vrije keus? -        Heeft de trouwlocatie een vergunning om drank te schenken? -        Staat de trouwlocatie toe om zelf drank in te slaan en mee te nemen?   Faciliteiten  -        Heeft de trouwlocatie  een garderobe en toiletfaciliteiten die voldoen aan het aantal gasten? -        Is het een rolstoelvriendelijke trouwlocatie? En zo niet, zijn er veel trappen? En hoe dichtbij is de parkeerplaats bij de daadwerkelijke          trouwlocatie. -        Beschikt de trouwlocatie over een goed geluidssysteem met speakers of moeten die worden gehuurd? -        Is er (voldoende) parkeergelegenheid bij de trouwlocatie? Zitten daar nog extra kosten aan verbonden? -        Als het om een buitenlocatie gaat: is er een back-up plan voor slecht weer? -        Financiën -        Is er een betalingsschema en zijn er voorschotten nodig? -        Zijn er verborgen kosten (Lees het contract goed voordat je het tekent! ) -        Wat zijn de eventuele uitloopkosten   Overig -        Wat is het annuleringsbeleid? -        Waar ga je je bruidsfoto’s nemen? -        Wie is je contactpersoon voor en tijdens het huwelijk als er problemen zijn? Kan je die persoon of personen nu ontmoeten? -        Is de trouwlocatie bereikbaar met openbaar vervoer? -        Ceremonie en receptie op aparte locaties -        Hoe ver liggen de locaties van elkaar? -        Hebben de locaties een overeenkomende stijl? -        Zijn ze allebei groot genoeg voor het aantal gasten? -        Zijn er genoeg stoelen op de trouwlocatie voor de ceremonie of moeten deze worden gehuurd? -        Zijn er aparte ruimtes voor de ceremonie en de receptie? Zo niet, hoelang doet het personeel erover om de ruimte te transformeren van          ceremonieruimte naar receptieruimte?
Trouwlocaties uitzoeken? Waar moet je op letten? Als de bruid en bruidegom trouwlocaties gaan uitzoeken, worden ze vaak verliefd op   een prachtige locatie en wordt er een contract getekend voor ze de praktische zaken hebben overwogen. En dat is logisch! Je wil je trouwlocatie niet herinneren als praktisch. Maar tenzij de trouwlocatie zo magisch is dat je bereid bent om je hele bruiloft eromheen te plannen, is het aan te raden om eerst te beslissen hoeveel gasten je uitnodigt en hoeveel geld je uit wil geven aan de trouwlocaties. Ook moet je beslissen of je de ceremonie en de receptie op verschillende locaties doet of dat je een all-in-one trouwlocatie zoekt. As dit eenmaal helder is en je hebt een paar trouwlocaties gevonden die binnen jullie budget vallen, wordt het tijd om jezelf de juiste vragen te gaan stellen! Want waar moet jouw trouwlocatie allemaal aan voldoen?